Термін дії посвідчення водія в Україні зараз — 30 років. А виданого вперше — 2 роки.

16/05/2024

→ Термін дії посвідчення водія в Україні зараз — 30 років. А виданого вперше — 2 роки.

→ Вперше посвідчення водія видається з обмеженням - не можна перевищувати швидкість 70 км/год.

→ Отримати нове посвідчення водія у зв’язку з обміном виданого вперше посвідчення водія, на 2 роки, можливо виключно після закінчення строку його дії, а не раніше. Тобто, починаючи з дня, наступного після дати, вказаної як кінцева у наявному документі.

→ Обмін посвідчення водія, виданого особі вперше, проводиться без складання іспитів за умови вчинення особою протягом двох років з дня видачі такого посвідчення не більше двох адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху та не вчинення нею кримінального правопорушення, передбаченого статтею 286 Кримінального кодексу України. У разі, якщо такі порушення були, громадянин обмінює своє посвідчення водія на постійне лише після складення теоретичного та практичного іспитів у сервісному центрі МВС.

→ Повернення посвідчення водія особам, які отримали його вперше та були позбавлені права на керування транспортними засобами, не відбувається. Поновлення права керування транспортними засобами в такому випадку здійснюється після підготовки у навчальному закладі та після успішного складання теоретичного і практичного іспитів у сервісному центрі МВС. Таке посвідчення знову видається на 2 роки.

————————————

Автошкола «Rega» у Львові

вул. Стрийська,199 (територія стадіону "Арена Львів")

тел. 098-444-12-40, (032)290-26-06

 

Назад до новин

Інші новини